• Je wilt het zo snel mogelijk oplossen

Bg Header

Hoeveel kunt u lenen?

De Funderingslening (Maatwerk) is bedoeld voor eigenaar-bewoners. Wat u maximaal kunt lenen, hangt af van onder meer uw inkomen, waarde van uw woning en uw hypotheek.

Het Fonds Duurzaam Funderingsherstel geeft geen advies over welke lening het meest geschikt is. Als u twijfelt of de Funderingslening (Maatwerk) geschikt voor u is of wanneer u behoefte heeft aan advies over het effect van de lening op uw financiële positie, kunt u financieel advies aanvragen. Dit kan bij uw eigen bank of bij een erkend financieel adviseur.

Het inwinnen van financieel advies is niet verplicht maar kan verstandig zijn wanneer u zelf geen of weinig kennis heeft over leningen. Of wanneer u het moeilijk vindt de financiële risico’s in te schatten. Een financieel adviseur kan ook ondersteunen bij het aanvragen van de lening. De kosten voor een financieel advies kunt u meefinancieren bij het afsluiten van een lening.

Hulp bij uw geldzaken – Pro Deo Planner

De Stichting Pro Deo Planner helpt mensen met het regelen van hun geldzaken. Deskundige, onafhankelijke, gecertificeerde financiële planners geven u laagdrempelig financieel advies over uw Funderingslening (Maatwerk). U betaalt naar draagkracht. Deze advieskosten kunt u meefinancieren bij uw lening. Stichting Pro Deo Planner heeft contact met diverse gemeenten. Neem contact op met uw gemeente of kijk op de website van Stichting pro Deo Plannen, voor de contactgegevens van de Pro Deo Planner adviseur bij u in de buurt.

Fonds Duurzaam Funderingsherstel wordt mede mogelijk gemaakt door: