Deelnemende gemeenten

De Funderingslening wordt alleen verstrekt in die gemeenten en provincies die zijn aangesloten bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel. De volgende deelnemende gemeenten doen mee.


Haarlem

Veel woningen in Haarlem staan op (houten) palen of op staal. Bij beide typen is er kans op funderingsproblemen. De wijk Rozenprieel is met woningen uit 1900-1920 het eerste aandachtsgebied voor het begeleiden van huiseigenaren bij het doen van onderzoek en het laten herstellen van funderingen. Op de website van de gemeente Haarlem vindt u algemene informatie over funderingsproblemen, informatie over hoe u onderzoek kunt doen en hoe u een fundering kunt laten herstellen.

Ga naar de website van Haarlem


Rotterdam

Zo’n 20.000 Rotterdamse woningen krijgen nu of in de toekomst te maken met funderingsproblemen. Rotterdam neemt daarom deel aan het Fonds Duurzaam Funderingsherstel. De website van de gemeente Rotterdam biedt meer informatie over het Rotterdamse Funderingsloket. Rotterdammers kunnen op een digitale, interactieve kaart met risicogebieden op adres zoeken naar het type fundering onder hun woning en beschikbare funderingsrapporten inzien.

Ga naar de website van Rotterdam


Zaanstad

In de afgelopen jaren is de fundering van ruim 2.000 Zaanse woningen hersteld. Maar met 10.000 vooroorlogse particuliere woningen met grenenhouten fundering, ruim 5.000 particuliere naoorlogse woningen, waarvan een deel op korte grenenhouten palen, én nog duizenden corporatiewoningen met funderingsproblemen is er nog steeds werk aan de winkel. De website van de gemeente Zaanstad verstrekt informatie over de problematiek, het onderzoek daarnaar, de financiële mogelijkheden en het funderingsherstel zelf.

Ga naar de website van Zaanstad


Staat uw gemeente of provincie er niet bij?

Het Fonds Duurzaam Funderingsherstel voert op dit moment gesprekken met diverse gemeenten. Informeer bij uw gemeente of provincie naar de beschikbare instrumenten voor funderingsherstel.

Funderingslening aanvragen?

Het aanvraagproces bestaat uit 5 stappen. Hieronder leest u wanneer u een lening kunt aanvragen, wat u nodig heeft en hoe het in z’n werk gaat.

Naar het stappenplan