Rotterdammers: Duik in je fundering!

Begin december is de voorlichtingscampagne vanuit de gemeente Rotterdam gestart over funderingsproblemen in de stad. Rotterdam kent een groot aantal woningen die nu of in de toekomst te maken krijgen met funderingsproblematiek. Een promotieteam gaat de komende weken de straten op waarbij ze voorbijgangers benaderen, infokaartjes uit delen met verwijzing naar de funderingscheck, vragen beantwoorden en via de periscoop is een korte infofilm te zien.

De gemeente wil alle huiseigenaren in Rotterdam stimuleren en helpen om onderzoek te doen naar hun fundering. De eerste stap is de funderingscheck. Uit deze snelle check kan een reden volgen om verder onderzoek te doen naar de staat van de fundering. De gemeente Rotterdam helpt in dat geval met funderingsadviseurs van het Funderingsloket, subsidie voor onderzoek en hulp bij het vinden van financiering via bijvoorbeeld het Fonds Duurzaam Funderingsherstel.

Meer informatie en de snelle check zijn te vinden op www.duikinjefundering.nl

De website van de gemeente Rotterdam biedt meer informatie over het Rotterdamse Funderingsloket. Rotterdammers kunnen op een digitale, interactieve kaart met risicogebieden op adres zoeken naar het type fundering onder hun woning en beschikbare funderingsrapporten inzien.